Sommar och semestertider för många men inte alla…
//Utvalda nyheter

Sommar och semestertider för många men inte alla…

* Tänk på att det du lägger ut på sociala medier lätt kan användas av andra för att kartlägga var det lämpligt att göra inbrott. Spara gärna bilderna från semestern tills du kommer hem igen. Gör det inte lätt för tjuven!

* Det finns inget särskilt hot mot Torsås kommun eller Kalmar län men Sverige har fortfarande terrorhotnivå ” högt hot”.  Fortsätt vara uppmärksam och rapportera in till polisen om du ser misstänkta föremål eller tecken på våldsbejakande extremism på offentliga platser eller vid evenemang.

* Ska du på en konsert, festival eller ett idrottsevenemang? Glöm inte att kontrollera innan om du får ta med dig din väska in! Du hittar oftast information om vad som gäller på respektive arrangörs web eller på biljetten.

* Under ledigheter ökar tyvärr ofta även våld i nära relationer. På polisens hemsida finns information om vad som händer när du gör en anmälan om våld i nära relation. Du kan även tipsa polisen om du tror att någon annan utsätts.

https://polisen.se/utsatt-for-brott/polisanmalan/hat-hot-och-vald/vald-i-nara-relationer/om-jag-anmaler-vald-i-nara-relation

* Det brottsförebyggande arbetet är lika viktigt alla dagar på året och vi behöver göra det tillsammans. Har du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott? Du kan enkelt tipsa polisen på:

https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben

Har du blivit utsatt för ett brott? Anmäl det alltid! Din anmäla kan vara en viktig pusselbit i en större kartläggning.

 

Vi väl även lyfta några lokala saker kring vår kommun. Vi får till oss att flera ungdomar kör moped utan hjälm om kvällar och nätter. Prata med era ungdomar, vi liksom ni är rädda om dem.

Vi har även haft en del förstörelse och skadegörelse på olika håll i kommunen, bl.a. klotter på våra skolor. Är det någon som har någon information får ni gärna kontakta polisen och ge tips.

Vi önskar dig en glad och trygg sommar!

Thomas Simonsson                                 Joakim Andrén
för brottsförebyggande arbetet             Kommunpolis Torsås
i Torsås kommun