Barn- och ungdomspanelen möts för fjärde gången
//Kommun och politik /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

Barn- och ungdomspanelen möts för fjärde gången

Igår samlades kommunens barn- och ungdomspanel för sitt andra möte i år. På agendan stod flera viktiga frågor som rör elevernas vardag och trivsel. Bland annat lyftes det om vi ska skapa ett ”Ungnytt” – en digital startsida på elevernas datorer. Här ska elever kunna ta del av aktuella nyheter, information om kommande aktiviteter och viktiga kontaktuppgifter som riktar sig till dem.

Under mötet gjordes även en enklare utvärdering av sommarens Summer Camp, där panelen diskuterade hur evenemanget kan utvecklas inför nästa år. Ändringar i upplägget och nya idéer för att förbättra Summer Camp stod i fokus. Dessutom presenterades planerna för det kommande höstlovsprogrammet och den årliga aktiviteten ”Marknadsröj.”

Ett viktigt inslag under mötet var besöket av kommunens säkerhetssamordnare Thomas Simonsson, som pratade om trygghet i skolmiljön. Panelen delade med sig av insikter och förslag på hur skolmiljön kan bli mer trygg och trivsam för alla elever.

Folkhälsa var också ett ämne som engagerade panelen. Utifrån resultat från LUPP-enkäten, som bland annat åttondeklassare svarat på, diskuterades hur ungdomars hälsa har förändrats över tid och vilka faktorer som påverkar deras välmående.

Barn- och ungdomspanelen fortsätter vara en viktig kanal för våra unga att framföra sina åsikter och påverka kommunens arbete med frågor som berör deras vardag.