När det är akut

Här hittar du som behöver akut hjälp eller du som är anhörig vart ni kan vända er.

Vid livsfara

Ring SOS Alarm på telefonnummer 112

Psykiatrisk akutmottagning Kalmar

Telefon: 0480-817 70
Öppettider Mån- Sön Dygnet runt

Mer information, adress och öppettider för den vuxenpsykiatriska mottagningen  (1177 Vårdguiden, extern länk)

Socialjour – Sydostjouren

Vi hjälper dig med behov av akuta skyddsåtgärder i svåra sociala situationer! Vi ger dig råd, stöd och praktiskt hjälp i ett akut läge.

När inte övrig socialtjänst är tillgänglig, är vår gemensamma socialjour Sydostjouren öppen. Du når oss kvällar och helger via 020-45 39 00.

Sydostjouren är en gemensam socialjour för Borgholm, Emmaboda, Högsby, Kalmar, Karlskrona, Nybro, Oskarshamn och Torsås kommuner. Sydostjouren ansvarar för socialtjänstens uppdrag i de samverkande kommunerna, när det gäller akut hjälp. Det kan exempelvis vara att barn far illa, att någon har ett behov av omedelbar hjälp för sitt missbruk eller att någon på grund av våld i nära relation har behov av direkt skydd/stöd.

Alla uppgifter om dig och dina närstående omfattas av sekretess hos socialtjänsten.

Viktigt!
Sydostjouren har inte möjlighet att ta emot och hantera annat än mycket brådskande ärenden. För alla övriga ärenden får du kontakta socialförvaltningen i din kommun vid deras öppettider.

Kontakt
Individ- och familjeomsorgen (IFO)
Växel tfn: 010 – 35 33 100.

Kontorstider helgfria vardagar
mån-tors 08.00-12.00 och 13.00-16.00
fredagar 08.00-12.00 och 13.00-15.00

Kvinnojour

Kvinnojouren i Kalmar har funnits i över 30 år. De har tillgång till ett skyddat boende. Behöver du någon att prata med? Tveka inte att kontakta dem på tfn: 0480-191 55
Till Kvinnojouren i Kalmar (extern länk)

Barn och ungdomspsykiatri mottagning
BUP är en förkortning för barn- och ungdomspsykiatrin, och är till för barn och unga upp till 18 år som behöver psykiatriskt stöd eller vård. Du som är vuxen kan söka hjälp för barn som du har ansvar för, och du som är upp till 18 år kan själv söka hjälp.

Mer information, adress och öppettider för den barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen (1177 Vårdguiden, extern länk)

Ungdomsmottagningen UMO

Du kan gå till en ungdomsmottagning om du har frågor om kroppen, sex eller preventivmedel, eller om du behöver någon att prata med.
Mer information, adress och öppettider för ungdomsmottagningen i Torsås  (UMO:s hemsida, extern länk)

Råd och stöd på chatt och telefon

För dig som behöver någon att prata med har Vårdguiden 1177 gjort en lista över olika organisationer som erbjuder råd och stöd via telefon eller chatt. Här hittar du länkar till exempel kvinnofridslinjen, självmordslinjen, jourhavande kompis, brottsofferjouren med mera.
Till listan över olika organisationer som erbjuder råd och stöd via telefon eller chatt. (extern länk)

Vårdguiden 1177

Mår du dåligt utan att veta vart du ska vända dig? Vid rådgivning om vård kan du ringa vårdguiden kostnadsfritt dygnet runt på telefonnummer 1177.
På vårdguidens hemsida kan du läsa om symptom, behandlingar, regler och rättigheter, olika mottagningar med mera.

Information vid olyckor och kriser som berör många

Om det skulle hända en allvarlig olycka eller kris som berör allmänheten i kommunen kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13 för att få eller lämna information. De har öppet tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.
Mer information hittar du på SOS Alarms hemsida. (extern länk)