En strålande succé för Levafestivalen
//Kommun och politik /Kultur, fritid och turism /Utbildning och förskola /Utvalda nyheter

En strålande succé för Levafestivalen

I lördags var det premiär för den första upplagan av Levafestivalen. Under strålande sol samlades en stor mängd besökare för att njuta av en dag fylld av mat, musik, konst och lokala produkter.

Levafestivalen, som var en del av Hållbarhetsveckan, gav lokala företagare, konstnärer och artister en möjlighet att visa upp sina produkter och verk. ”Vi gjorde den här satsningen för att visa upp vårt breda utbud tillsammans med Torsås handel & service, säger Emma Mosesson Öhr, samordnare turism, inflyttning och service.

Festivalbesökarna bjöds på en bred blandning av musikframträdanden från flera lokala talanger på Ekbackens amfiteater. Konferencier Ulf ”Bitte” Appelqvist gästades av bland annat Gullabo swingers, Sabancaya, och Adee. Under Talangjakten för barn och unga prisades vinnaren, Kira Hartmann, med en inspelningsdag i studio.

På Olssonska gården och Ekbacken kunde besökare möta utställare som delade med sig av sin konst, sitt hantverk och sina historier. Under dagen arrangerades också Pep-dagen i samverkan med Fritidsbanken.

”Besökarantalet överträffade alla förväntningar, och det var en fröjd att se så många människor samlas för att ta del av musikutbudet, konsten, de lokalproducerade och prova på-behandlingar. Att vädret dessutom var på vår sida gjorde dagen ännu bättre och bidrog till den glada och energifyllda stämningen”, säger Annika Persson Åberg, näringsliv – och hållbarhetssamordnare.

Stort tack till alla som deltog – företag, föreningar och inte minst alla besökare!