Trygghetsvandring i Torsås
//Kommun och politik /Utvalda nyheter

Trygghetsvandring i Torsås

Under förra veckan genomförde Torsås kommun, i samarbete med kommunpolisen, en trygghetsvandring i Torsås. Syftet med vandringen var att identifiera åtgärder som kan bidra till en tryggare miljö för invånarna samt att skapa en dialog mellan kommunen, polisen och invånarna.

På kort sikt har kommunen identifierat behov av att reparera trasig belysning samt att förbättra belysningen på fler platser. Forskning visar att upplysta områden kan ha en positiv inverkan på tryggheten. På längre sikt kommer ytterligare åtgärder att utvärderas för att förbättra tryggheten i kommunen.

Kommunen samarbetar med Polisen för att öka tryggheten i Torsås. Den sista tiden med ett särskilt fokus på att motverka den buskörning som under en tid stört under kvällar och helger.  Med anledning av det var polisen i helgen på plats i Torsås med fokus på trafikövervakning där flertalet trafikföreteelser uppmärksammades och ledde till ordningsböter.

Kommunen vill samtidigt uppmana alla föräldrar att prata med sina barn om riskerna med vissa handlingar. Det är viktigt att våra ungdomar förstår konsekvenserna, både för deras egen skull och för samhället i stort. Genom samarbete kan vi tillsammans skapa en trygg och trivsam miljö för alla invånare i Torsås.